Berichten en reacties


DIEMENS OORLOG

De Historische Kring Diemen heeft een nieuwe publicatie op de markt gebracht: ‘Diemens oorlog’ – een boek over leven en strijd in Diemen in de Tweede Wereldoorlog. In het boek komt de Diemense Schoolstraat ook vaak ter sprake, in verband met illegale activiteiten, onderduiken, maar ook deportatie van joodse straatbewoners.

Voor wie in dit onderwerp geïnteresseerd is, is het boek zeker een aanrader. Het gaat namelijk dieper op de zaken in, dan de lectuur of literatuur die daarover tot op heden verschenen is. Het boek is voor 29,50 verktijgbaar bij de Historische Kring Diemen.

Nadere informatie: info@schoolstraatdiemen.nl

Ronald van Gelder

www.schoolstraatdiemen.nl
WEBSITE UITGEBREID MET FORUM (18 december 2014) - Is per 6 augustus 2019 verwijderd!

Beste buurtgenoot,

Wij willen je als buurtbewoner graag informeren over een initiatief dat wij hebben genomen in verband met de reconstructie van de straten in Diemen centrum-west: een FORUM op internet (zie de bijlage). We hopen van harte dat je eraan mee wilt doen, ten behoeve van onze buurt. Mocht je deze brief aan andere buurtbewoners willen doorsturen, doe dat gerust.

> Uitnodigingsbrief buurtbewoners inz. FORUM

Met vriendelijke groeten,
Ronald van Gelder en Jan Ronday'BURGEMEESTER VAN DE SCHOOLSTRAAT'
(juli 2014)

In het Diemer Nieuws van 24 juli 2014 staat op pagina 6 een artikel over Ronald van Gelder. Op de website van krant kunt u HIER het artikel ook vinden.
WOORD VAN DANK (juli 2014)

Zaterdag 28 juni 2014 hebben we het negentigjarig bestaan van de Schoolstraat gevierd met een reünie in de Schoolstraat (1924-2014). Huidige bewoners, oudbewoners en belangstellenden – bij elkaar zo’n 160 mensen - kwamen samen in kerkgebouw ‘de Ontmoeting’ en in de straat om deze gebeurtenis gezamenlijk  te vieren. De reünie en het programma waren een bijzonder groot succes; het succes is aan velen te danken: alle bezoekers, maar ook de volgende personen, die wij met name noemen.

Leden van het comité Schoolstraatreünie 2014
Josan van der Storm, Jan Ronday, Els Wiesener, Bernard Fabry, Yolanda Wit, Hennie de Graaf, Olivier Boudri, Soek Yi Tong
.

Vrijwilligers van kerkgebouw ‘De Ontmoeting’
Krijn Piening, Els Leijdekkers en Hans Hilleman

Leden van de redactie van de Historische Kring Diemen
Taco ten Dam, Wiard Krook, Will Bulterman, Ellen van Meurs, Jaap Haag en Alfons Ruitenbeek

Allen die zich door ons lieten interviewen ten behoeve van de special over de Schoolstraat van de Historische Kring Diemen

Het geheugen van Diemen:
Frits Reurekas

Topfotograaf en drone-kenner:

Jonathan Mechanicus en zijn collega Martina

De besturen van Historische Kring Diemen en van ‘De Ontmoeting’

Het Weespertrekvaartkoor

En ten slotte de gemeente Diemen
onder de bezielende leiding van Burgemeester Amy Koopmanschap en haar gemeentemedewerkers: Marianne Peperkamp, Sylvia Gase, Ruud de Kort, Jeanette Kuilman, Linda Scherpenzeel
, Ron Kapteijn, Edgar Bos.

Sponsors

    

        


 
BERICHTGEVING IN DE MEDIA
(juli 2014)

In de Echo van 2 juli en DiemerNieuws van 3 juli kunt u de artikelen lezen over het feest van 28 juni. De elektronische versies kunt u via de volgende links bekijken:

De Echo (zie pag. 3)
DiemerNieuws (zie pag. 8)